Nederlands English

 

School

Micro Finance en Tsunami projecten in Atjeh (Indonesië)

Na de tsunami van Kerstmis 2004 werd door Stichting Wederopbouw Atjeh (Deventer) een wederopbouwprogramma opgezet voor het zwaar getroffen Atjeh. Dit resulteerde in de jaren daarna onder meer in Micro Financiering voor ruim 300 Tsunami-weduwen in district Lhok Nga, Bouwprojecten (school, Pustu-ziekenhuis, moskee, kantoren, speeltuin), en sociale programma's (zoals computeronderwijs en schoolboeken, nieuwe uitgifte van geboortebewijzen die verloren waren gegaan, en workshops voor desa-leiders die de omgekomen leiders moesten vervangen). Fred voelde zich in Atjeh als een vis in het water. Zijn opa, oma, tante en ooms werden er geboren. Na drie jaar konden alle projecten succesvol worden afgerond.

Zie documentaire van Robbert Jan Wolzak over evaluatiereis Fred Stammeshaus op http://www.youtube.com/watch?v=mBOoaq_NGVI

Ad van der Kreeft, penningmeester Wederopbouw Atjeh: "Fred werd direct gegrepen door het werk van onze stichting, mede dankzij zijn familiegeschiedenis. Hij heeft praktische invulling en uitvoering gegeven aan alle voorgenomen doelen en bij het werven van sponsoren. Fred is onder meer de trekker geweest van de Micro Financiering. Zijn persoonlijke inbreng ter plaatse was voor de realisatie van onze projecten onontbeerlijk. Het werk van onze stichting kon hierdoor met groot succes worden afgesloten."