Nederlands English

 

Urban Resort Amsterdam

Fred Stammeshaus is oprichter/bestuurder van Urban Resort Amsterdam en haar verschillende dochters. Urban Resort werd opgericht in 2006 en fungeert als schakel tussen het enorme aanbod aan leegstaande kantoor- en werkruimtes in en om Amsterdam, en de vraag naar betaalbare bedrijfsruimte door kunstenaars, ambachtslieden, sociale organisaties en startende ondernemers uit de culturele en creatieve sector. Urban Resort exploiteert inmiddels twaalf locaties waaronder: Cultuurreservaat De Heining (in eigendom, zie foto), Broedplaats De Vlugt (Burgemeester De Vlugtlaan), Het Voormalig Volkskrantgebouw (Wibautstraat), Westerdok (nieuwbouwgebied Westerdokseiland), Woon-werkpand Omega (Amsterdam Zuid Oost), PRO REGE (Slotervaart) en het voormalig tandartsen-opleidingscentrum ACTA (Slotervaart). Urban Resort exploiteert meer dan 20.000 m2 en heeft meer dan 500 huurders. Urban Resort verzorgt geen platte verhuur, maar streeft naar inspirerende werkpaleizen voor samenwerkende groepen huurders die zorgen voor een prikkelende uitstraling op de omgeving en de stad. In de panden van Urban Resort bevinden zich gemeenschappelijke ruimten die door de huurders kunnen worden gebruikt. Urban Resort streeft naar sterke betrokkenheid en onderlinge samenhang bij haar huurders, waardoor kruisbestuiving ontstaat en de individuele omzetten kunnen stijgen. Zie website www.urbanresort.nl

Duco Stadig, Bestuursvoorzitter en voormalig wethouder van de Gemeente Amsterdam: "Fred is een principiële idealist die tegelijk heel erg praktisch is. Dat is een mooie combinatie, die tot fraaie resultaten heeft geleid!"

Jaap Draaisma, algemeen directeur van Urban Resort Amsterdam: "Fred is thuis in cijfers en ingewikkelde begrotingen, maar kan ook uitstekend relaties opbouwen met huurders en andere betrokkenen. Op een geheel eigen manier weet hij het zakelijke en het persoonlijke met elkaar te verbinden. Al meer dan 20 jaar, van Grote Steden Beleid tot het realiseren van bedrijfsverzamelgebouwen, werken we intensief en succesvol samen."