Nederlands English

 

Vuurvreter

De Rode Planeet (kinderboek)

Kinderboek vol actie en spanning, geschreven door Fred (Voorlezen 5-10 jaar. Zelf lezen 8-12 jaar).

"Het is een goed samenhangend geheel, waarbij de illustraties goed aansluiten bij het verhaal. Een indrukwekkend mooi uitgevoerd manuscript" (Lemniscaat, Monique Postma).

"Ik vind het leuke toegankelijke verhalen die makkelijk (voor)lezen en de verbeelding stimuleren. Ik kan me voorstellen dat juist jongetjes genieten van dit boek" (Nederlands Letterenfonds Kinder-en Jeugdboeken, Agnes Vogt).

"Ik heb het verhaal drie keer gelezen." (Leander, 10 jaar oud)

"Micah is bijna obsessief in zijn hunker naar verder voorlezen uit De Rode Planeet. Hij gaat er helemaal in op." (Arno van Amerom, voorlees-vader)

"Mijn dochters vragen of het boek De Blauwe Planeet al af is!" (Jaap Draaisma, voorlees-vader)

"Jouw voorlezen was echt een succes. Ik ga het hele boek aan de klas voorlezen. De zinnen lopen mooi, dat is voor een juf lekker om voor te lezen." (6e Montessorischool Amsterdam, groep 4 en 5, Gabriella Brescia)

"Ik heb twee jongens aan De Rode Planeet gezet. Ze houden niet zo van lezen. Maar ze raken er helemaal in verdiept en ik heb ze nog nooit zo zien lezen. Ik ben van plan een project over planeten en sterren met de klas te gaan doen. "(Lidwinaschool Amsterdam, groep 4, Saskia Hilster)

TEKENINGEN: OLIVIER RIJCKEN www.oli4rijcken@xs4all.nl

DRUK: BLURB.COM

ADVIES: EVELINE DOOIJEWEERD

REDACTIE EN ADVIES: ROBERT ASPESLAGH

"Ik ken Fred van het opzetten van Broedplaats De Bonte Zwaan, in de oude houthavens van Amsterdam. Hij is een Piet precies met wie het fijn is om samen te werken. Zijn sociale inborst, enthousiasme en prettig gestoord gevoel voor humor werken aanstekelijk." (Robert Aspeslagh)